nedelja, 4. november 2012

RAZKOŠJE V GLAVI, radijske oddaje

Seznam vseh mojih oddaj najdete na:
http://radioprvi.rtvslo.si/author/carmen-ovenrtvslo-si/
RAZKOŠJE V GLAVI: PRIMOS RAPPL
julij 2015


Vse je v glavi. Tudi poslanstvo.Vse se začne v glavi, pravi Primos Rappl, diplomirani arhitekt in certificirani bioterapevt. Njega so misli v še mladi glavi najprej popeljale v aktivne športne poti podvodnega hokeja, hitrostnega plavanja in mini vaterpola.  Vodile so ga do študija arhitekture, ki ga je dokončal in kar nekaj let uspešno vodil arhitekturne projekte. Že kot dečku pa so se mu v misli vrivala vprašanja kot so Čemu? Zakaj smo tu? ... Iskal je odgovore in ene ključnih je našel pri priznanem mojstru bioenergije. Z leti izobraževanj je tudi sam postal certificirani bioterapevt, njegova življenjska pot pa se je v marsičem povsem spremenila. Tudi bolezen nastane v glavi, četudi se tega najpogosteje ne zavedamo, pravi. O tem, da je prav tu moč najti vzporednice med arhitekturo in bioenergijo, da bioenergetski vpogled v telo pomeni tudi spoznavanje samega sebe, pa tudi o ljubezni do vode in še o čem Primos Rappl pripoveduje v tokratni oddaji Razkošje v glavi. Pred mikrofon ga je povabila Carmen L. Oven.Povezava na oddajo:

http://4d.rtvslo.si/!arhiv/razkosje-v-glavi/174321177RAZKOŠJE V GLAVI: NIKA VISTOROPSKI


junij 2015

Radikalna opazovalka sveta

Je novinarka, je pojoča pesnica, je radikalna opazovalka sodobnega sveta. Njene novinarske zgodbe beremo v eni najbolj branih slovenskih ženskih prilog, njene avtorske zgodbe v glasbi lahko poslušamo na povsem sveži zgoščenki z naslovom Ljuba. Nika Vistoropski je sporočevalka zgodb, ki jih piše življenje. Številne od njih niso lepe, a jih je vseeno ali prav zato treba zapisati, povedati. Večino časa potuje navznoter, zelo pogosto tudi navzven. Nazadnje je bila Gruzija tista, o kateri še vedno govori. Kdaj je zgodba dokončana, kdo je Ljuba na njeni glasbeni poti in kaj jo kot novinarko in kot žensko v življenju najbolj vznemirja in pomirja, je Nika Vistoropski v oddaji Razkošje v glavi pripovedovala Carmen L. Oven.
Povezava na oddajo:

http://radioprvi.rtvslo.si/2015/06/nika-vistoropski/
RAZKOŠJE V GLAVI: MARKO ROBLEK

Bosonogi maratonec in še mnogo drugega ...


 
Čeprav Marko Roblek sam o sebi pravi, da je bil v mladosti precej neroden fant, zdaj redno teče in že več kot dvajset let tudi zmaguje na velikih tekaških tekmovanjih. Poleg tega zadnjih osem let teče bos. Popolnoma bos. Je prvi slovenski bosonogi maratonec, prav zaradi njegovega vzora, pa še zdaleč ni več edini. Ker ima v življenju rad “hece” in ker mu dobre šale dajejo krila, vsako leto zbere ekipo in si izmisli izviren kostum, v katerem potem pretečejo maraton in s tem na velikih tekaških tekmah poskrbijo za razvedrilo – tako tistih, ki tečejo, kot tudi tistih, ki dogajanje spremljajo ob progi ali na kolesih. Že kmalu potem, ko je sezul tekaške čevlje, je zaradi življenjskih okoliščin popolnoma spremenil svojo prehrano – sam pravi, da zdaj končno spet jé pravo hrano, ta pa v marsičem temelji na tisti, ki so jo jedli naši predniki. Oče treh otrok v vsakdanjem življenju teži k minimalizmu oziroma načinu življenja, pri katerem je načelo “več je manj” edino resno pravilo. Zakaj teče bos, kaj pomeni mačehovski odnos do naših stopal, kaj je “prava hrana” in kaj zanj pomeni živeti preprosto, pa zato toliko bolj polno, nam bo Marko Roblek pripovedoval v oddaji Razkošje v glavi, ki jo pripravlja Carmen L. Oven.


Povezava na oddajo:

 http://radioprvi.rtvslo.si/2015/05/marko-roblek/


RAZKOŠJE V GLAVI: TADEJA ZUPAN ARSOV

Prefinjen glas umetnosti

Knjiga je zahtevna ljubica, branje pa ljubček, pravi Tadeja Zupan Arsov, ki je svojo ustvarjalno pot že v mladosti posvetila pisani besedi, a še zdaleč ne le tisti zapisani v knjigah. Nekdanja novinarka in urednica Sobotne priloge se je pred leti podala na samostojno založniško, uredniško in kuratorsko pot. Na njej se srečuje z nenavadnimi slovenskimi in tujimi ustvarjalci, zdravilci in drugimi, ki je kot raziskovalke vsega lepega ne pustijo hladne. S filmom Atlas besed je svoje besedno ustvarjanje posvetila tudi otrokom. Natančna in tankočutna preseneti s citatom za sleherni razvoj dogodkov v življenju. Je Dolenjka, a z družino zdaj že nekaj let živi na bisernem Bledu, ki je postal njen dom. Ne nujno za vedno, pravi sama.
 

Povezava na oddajo:

http://radioprvi.rtvslo.si/2015/03/razkosje-v-glavi-4/MOČ VIDNE TEME

Razkošje v glavi s STANETOM PADEŽNIKOM

http://4d.rtvslo.si/arhiv/razkosje-v-glavi/174305785

Radovednost in izkušnja z odličnimi učitelji v njegovem odraščanju sta ga popeljala - čeprav že močno slabovidnega - na pedagoško akademijo. A to mu ni bilo dovolj, vpisal je študij filozofije in ga tudi dokončal. Stane Padežnik pa vendarle ni običajen filozof, astroterapevt, pedagog in avtor več knjižnih izdaj. Zaradi bolezenskega pešanja vida je bila njegova pot v marsičem posebna. Vse večja vidna tema ga ne ustavlja, nasprotno, o prigodah slepih in slabovidnih piše knjigo. Kako je in še doživlja proces izgube vida, ki je njegovo življenje postavil na glavo, a ga na neki način tudi obogatil? Na kakšen način? Od kod moč in ljubezen do vsega, kar aktivno počne, pa tudi o tem, kakšno leto 2015 se nam obeta v astrološkem smislu, nam bo Stane Padežnik pripovedoval v oddaji Razkošje v glavi. Pripravlja jo Carmen L. Oven.CIRIL JAZBEC - 
DRZNE POTI MLADIH LJUDI

Čeprav še ni dopolnil trideset let, se je Ciril Jazbec že uvrstil med najbolj prepoznavne slovenske fotografe doma in v tujini. Po končanem študiju ekonomije je odšel na podiplomski študij fotožurnalizma in dokumentarne fotografije na londonski College of Communication. Za magistrsko nalogo se je odpravil na drug konec sveta - na otočje Kiribati, kjer je posnel eksotično reportažo o tamkajšnjih prebivalcih. Tudi večkrat zapored je za svoje delo dobival najprestižnejše nagrade, kar mu je, kot sam poudarja, utiralo poti za objavljanje novih fotografskih zgodb. Tako je, na primer, med drugim fotografiral in raziskoval tudi na Aljaski in Grenlandiji. Sicer pa pravi, da je fotografiranje »treniral« kar na bratu in sestri, ki sta po njegovi oceni zelo fotogenična, pri nas pa ga poznamo tudi kot avtorja številnih oglasnih fotografij, ki nas spremljajo vsak dan. Cirila Jazbeca, fotografa in predvsem razmišljujočega ustvarjalca, ki je v svojem življenju »ušpičil« tudi marsikaj nefotografskega, je v oddajo Razkošje v glavi povabila Carmen L. Oven.

http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/16868CARPE DIEM
z JELKO OVASKA


»Človek je erotično bitje od življenja do smrti,« je prepričana Jelka Ovaska, ki svoje zime že nekaj let preživljala pod toplim zimskim soncem v Španiji. Tam prevaja in piše, saj je prav Jelka Ovaska drzna prevajalka Slovencem poznanega finskega literarnega mojstra Arta Paasilinne.  
Nekoč zaposlena v založništvu je del svoje mladosti preživela na Finskem, zajeten del svojega življenja pa na drugih popotovanjih po Evropi in svetu. Danes tekoče govori več jezikov, poleg finščine in drugih tudi španščino, saj je španski del sveta pogosto njen drugi dom. V zadnjih dveh letih se je podpisala tudi pod dve avtorski knjigi -  pod roman, v katerem odpira tabu erotične bližine med starejšimi, pred le nekaj tedni pa so izšle njene Lovke, kriminalka o času slovenske tranzicije.O doživljanju Slovenije s pogledom od zunaj, o podobnosti in različnosti Slovencev in Fincev, o čarobnosti Španije  in o tem, kako ohranja svoj optimizem s prevajalko, pisateljico in popotnico Jelko Ovaska v oddaji Razkošje v glavi. 
Oddaja je na spodnji povezavi:

http://ava.rtvslo.si/predvajaj/jelka-ovaska/ava2.174289209/
KNJIGA, TEK, IZZIV
in dr. Samo Rugelj ...

Doktorja znanosti Sama Ruglja bi lahko opisali kot človeka pisanja, človeka knjige, človeka filma, človeka maratonskega teka, človeka poglobljenega razmišljanja in temeljitega v vsem, česar se loti. Zadnji veliki podvig je bil ultramaraton v družbi še dveh znanih piscev in prijateljev v Združenih državah Amerike. Založnika, ki vsak mesec poskrbi za brezplačno izdajo o knjižnih novostih (Buklo), sem v oddaji Razkošje v glavi spraševala o marsičem - tudi o tem, kaj pomeni preteči 100 km v trojki, ob tem napisati knjigo, od kod njegova neizmerna ljubezen do knjige filmskega sveta, pa tudi o tem, kakšno »doto« je za življenje dobil od očeta, preminulega znanega slovenskega psihiatra dr. Ruglja. 

Več na:
http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/16098FENOMEN KULTURNIH SVETNIKOV, TRDINOVE BAJKE IN ŠE KAJ ...

Še ena iz niza mojih radijskih druženj z razkošji v glavah zanimivih ljudi ... tokrat z dr. Marijanom Dovićem.
Vabljeni k poslušanju!
Njegovo življenje zaznamuje preplet znanstvenega dela in ustvarjalnosti - literarne zgodovine, literature in jazza. Dr. Marijan Dović, oče štirih otrok, je bil eden prvih v Sloveniji, ki je violino igral na »neklasičen«, jazzovski način. Želja po učenju jazz glasbe in ljubezen do glasbe nasploh ga je spodbudila, da je leta 2000 zasnoval novomeški festival jazza Jazzinty. Zdaj je raziskovalec na Inštitutu za slovensko literaturo in literarne vede ZRC SAZU, preplet literature in glasbe pa zaznamuje tudi njegovo skladanje avtorske glasbe. Z njo je tako opremil tudi Gorjanske bajke, sodeloval je z glasbenico Brino, z Alenko Godec in drugimi. Njegovo znanstveno delo pa sta med drugim zaznamovali tudi monografija o Antonu Podbevšku in raziskava o slovenski zgodovinski avantgardi. Sicer pa je umirjen sogovornik, a poln življenjske vneme, ki se rad vrača na dalmatinski otok, od koder prihaja njegov oče. 


http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/15720
VESOLJE, KI JE ZDAJ ZANJO BOLJ PRAZNO

z dr. Andrejo Gomboc, znanstvenico, astrofizičarko
Kaj je rojstvo črne luknje v vesolju? Kako veliko in koliko staro je vesolje? Kaj to sploh pomeni za človeka? To so le nekatera vprašanja, na katera doktorica znanosti Andreja Gomboc odgovarja s prispodobami, ki so razumljive tudi popolnemu laiku. Astrofizičarka, ki je v svoji karieri doživela že nekaj velikih znanstvenih vzponov, saj je recimo v sodelovanju s kolegi izsledke raziskav objavila tudi v najuglednejših svetovnih znanstvenih revijah, ostaja neumorna raziskovalka in razlagalka skrivnosti vesolja. S svojimi predavanji daje slovenski znanosti in raziskovanju jasen in prepoznaven glas tako doma kot tudi v tujini. Kdaj je prvič »zares« pogledala v nebo, kakšno je v tem času delo astrofizičarke in znanstvenice pri nas, pa tudi o tem, kaj počne, ko ne razmišlja o vesolju? Odgovore sem našla v oddaji Razkošje v glavi ...

Oddajo lahko poslušate na:
http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/15444


25 KILOGRAMOV POMOČI V DEŽELI, KI JE SAMO ZA ZARES POGUMNE

ddr. MIRA DELAVEC TOUHAMIRaziskovanje za doktorat s področja literarnih ved je posvetila Josipini Urbančič Turnograjski, prvi slovenski pesnici. Leta 2006 jo je življenje prvič zaneslo v puščavo, kjer se je njena pot ustavila ob Tuaregih. Takrat še ni vedela, kako zelo jo bo to zaznamovalo v prihodnjih letih. Sledil je še doktorat s področja prava, vse pogosteje pa se je tudi z zelo težkimi nahrbtniki vračala k Tuaregom in jim v »lastni režiji« prinašala pomoč v zdravilih in drugih potrebščinah. Miro Delavec Touhami so Tuaregi poimenovali Hči puščave. Je humanitarka, avtorica več literarnih del, učiteljica, ki poučuje slovenske izseljence materni jezik v Nemčiji, pogumna raziskovalka in glasnica negotove usode Tuaregov. Vsemu temu se bo kmalu pridružilo tudi materinstvo ...


Oddajo slišite na:
http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/15112


MED ŠTEVILKO IN BESEDO

Karin Cvetko Vah, z očetovim danskim priimkom Rasmussen, je doktorica matematičnih znanosti. Na fakulteti za matematiko se ukvarja z raziskovalno matematiko in poučuje študente. Karin je glavno vodilo iskanje resnice – tako v življenju, kot tudi v matematiki in v literaturi. Prav pri tej se ji, še posebej po nedavnem izidu njenega romana Razmerja v ogledalu, prepletata na nenavaden način. Kdaj je matematičarka in kdaj pisateljica? Kaj imata skupnega matematika in pisanje literature? Pa tudi o tem, kaj pomeni resnica v življenju, v zadnji oddaji Razkošje v glavi, ki jo lahko poslušate na spodnji povezavi.
http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/14517UMIVANJE V LUŽI in BARVANJE KAMNOV

Sogovornica: Editta Zelolepo

Ustvarjalka in oblikovalka z nenavadnim, tudi uradno potrjenim priimkom, Editta Zelolepo, je za svojo poklicno, in zdaj v marsičem tudi življenjsko pot izbrala ustvarjanje v usnju. Na vprašanje, zakaj prav usnje, odgovori, da zato, ker je usnje takšno kot ona sama. Sicer pa jo, ko ne stoji med starimi šivalnimi stroji s škarjami v roki, vleče tja med oblake z jadralnim padalom nad seboj, ali pa k športnemu streljanju z malokalibrsko pištolo. In predvsem, kako pomembno se ji zdi, da je kot mama vselej najbolj zvesta predvsem sama sebi in posledično toliko manj okolici ... 
Povabila sem jo v oddajo Razkošje v glavi.
Več na:
http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/13911MED LEPIM IN ČUDOVITIM
.
Sogovornica: Ignacija J. FridlDoktorica znanosti, kritičarka, avtorica, poznavalka gledališča, oblikovalka darilnih motivov in mama štirih otrok - Ignacija J. Fridl, je ženska, ob kateri se sprašuješ, ali ima njen dan nemara več kot 24 ur. Energična razmišljevalka je za svoje kritiško delo leta 2000 prejela Stritarjevo nagrado, danes pa tudi sama kot članica žirij pri podeljevanju literarnih nagrad,neguje svojo ljubezen do slovenskega jezika in do vsega lepega, kar jo obdaja. Brez dlake na jeziku se zavzema tudi za pravično družbo in za vrednote, ki jim ta svet včasih ni najbolj naklonjen. Iskriva, iskrena, posebna ... Ignacija J. Fridl na spodnji povezavi.


Na prvem programu Radia Slovenija lahko vsako soboto ob 16.30 poslušate zanimive radijske pogovore z izjemnimi ljudmi, ki svoje razkošje v glavi delijo z nami poslušalci.

Spodaj nekaj povezav na oddaje, ki sem jih pripravila v zadnjih tednih.

Vabljeni k poslušanju ...

PLES, KI GA (OB)ČUTIŠ
Goga Stefanovič, Plesni forum Celje»Ko živiš s plesom, ples vse močneje živi v tebi,« pravi Gordana Stefanovič Erjavec, ki svoje plesno znanje že več kot tri desetletja prenaša na nove rodove mladih ustvarjalcev. Z možem sta nekdanjo celjsko vojaško bolnišnico, ki je čakala samo še na rušenje, preoblikovala v domiselno opremljen in barvit prostor, ki je zdaj že vrsto let prijazno stičišče različnih generacij in različnih zvrsti umetnosti. Kako je v Pulju rojeno mlado dekle prišlo v Celje? Kako je v tujini nagrajevana plesalka postala tudi mama, koreografinja in pedagoginja? Kakšna je bila njena poklicna pot, da se je lahko uveljavila kot ena vodilnih osebnosti v svetu sodobnega plesa, ki ji je uspelo že zdavnaj preseči geografske meje Slovenije? Z Gogo Erjavec Stefanovič na spodnji povezavi:V IZRAELU SE VSE DA: ČE NE SKOZI VRATA, PA SKOZI DIMNIK!


Oddaja: RAZKOŠJE V GLAVI: 
Gostja :MAJA KUTIN, poznavalka izraelske kulture, preteklosti in hebrejsčine

Izrael je zanjo izbrala njena življenjska zgodba. In ji s tem dala širino, ki jo danes z vzpostavljanjem pristnega stika med Izraelom in Slovenijo s svojim znanjem in željo širi tudi navzven. Maja Kutin, poznavalka hebrejske književnosti, izraelske kulture in družbe, se je pred nekaj dnevi spet vrnila iz Tel Aviva, kjer so na turističnem sejmu predstavili nekaj za Izraelce novih biserov Slovenije. Med njimi partizansko bolnico Franja ... 
Kako se je vsakič znova vrniti v rodno Slovenijo? Kaj imata tako različni deželi, kot sta Izrael in Slovenija, tudi skupnega? O vsem tem, in še čem sva se pogovarjali z Majo Kutin v sobotni radijski oddaji ...

http://tvslo.si/predvajaj/maja-kutin/ava2.160104603/


O POGUMU, KI NAM ŽIVLJENJE DELA DRUGAČNO
Urška Krišelj Grubar, antroploginja, novinarka


Z možem in dvema otrokoma se je odpravila na 80-dnevno pot okoli sveta. Doma je svoje delo novinarke in antropologinje pustila le deloma, saj so ves čas svoje poti snemali in beležili večino tistega, kar se jim je dogajalo. Na Novi Zelandiji je narava bruhala zeleno vodo, kot sta navdušeno ...
... pripovedovala njena desetletnik in triletnica, vsi skupaj pa so se – kljub temu, da so bili ves čas na poti – ustavili in preživljali najdragocenejši čas drug z drugim. Urška Krišelj Grubar je pogumna mama, prodorna novinarka in tankočutna prisluškovalka zgodb, ki se, »brez dlake na jeziku«, loteva tudi bolečih socialnih tem. Življenje jo je, kljub mladosti, že dodobra obrusilo. Napisala je dve knjigi in zapela na zgoščenki. V oddaji Razkošje v glavi jo bo gostila Carmen L. Oven.


http://tvslo.si/predvajaj/urska-kriselj-grubar/ava2.157519503/
O SMRTI IN MINEVANJU Z dr. Urško Lunder

http://tvslo.si/predvajaj/dr-urska-lunder/ava2.149507998/
O SVETLOBI ŽIVLJENJA SLEPIH LJUDI Z dr. Aksinjo Kermauner
http://tvslo.si/predvajaj/aksinja-kermauner-zivljenje-slepih-je-svetlo/ava2.148414042/

SLIŠATI LASTNO TIŠINO Z Hanno Preuss
http://tvslo.si/predvajaj/hanna-preuss-slisati-lastno-tisino/ava2.146804378/

MEJA NI, ČE JIH NE NAREDIMO z Nevenko Mulej

Ekonomistka, ki je postala umetnica in umetnica, ki je postala in je še vedno tudi dobrodelnica. Nevenki Mulej se je približno pred desetimi leti življenje zelo spremenilo. S prijateljico in soustanoviteljico Zavoda EkoAlt Vindol sta kupili veliko posestvo, kjer je zaživela njuna ročna umetnost. Izkazalo pa se je, da lahko nudita še več kot to. Nevenka je na poti po Indiji spoznala način, kako bi lahko s svojim delom povezovala in pomagala. V zadnjih letih je tako skupaj s prijatelji poskrbela za botrstvo desetinam otrok v Indiji, v zadnjem letu in pol pa se je podobna vez stkala tudi z Bosno in Hercegovino. Med drugim je tudi soustvarjalka Vindolandije, posebne dežele glinenih gradov, avgusta letos pa jo čaka še ena pot raziskovanja - tokrat v Sibirijo. Iskrivo sogovornico Nevenko Mulej je v oddajo Razkošje v glavi povabila Carmen L. Oven.


http://www.rtvslo.si/radioprvi/prispevek/10874


DRZNOST JE LEPA ČEDNOST z Danijem Polajnarjem

S področjem poslovne in medosebne komunikacije se ni srečal po naključju, v raziskovanje in razvijanje mehkih veščin v trdih časih pa ga je povabilo življenje samo. Dani Polajnar, uspešen poslovnež in predavatelj doma in v tujini, je tudi drzen sanjač. Verjame v moč timskega dela in s svojimi inovativnimi, pogostoma tudi adrenalinskimi programi t.i. »team buildinga«, premika meje tudi v svoji stroki. Zasebno je oče dveh otrok, navdušen popotnik in tudi odličen sogovornik. O tem, kaj pomenijo mehke veščine v podjetjih v času krize, kaj pomeni dinamika dobre ekipe, pa tudi o tem, zakaj ga življenje vsakič znova zvabi na katero od ekstremnih poti, se bo z Danijelom Polajnarjem pogovarjala Carmen L. Oven.


http://www.rtvslo.si/radioprvi/prispevek/11152


ŽIVLJENJE Z ANGELI Z BOJANO DAROVECKaj se zgodi, da univerzitetna diplomirana komunikologinja v nekem trenutku povsem obrne svojo življenjsko pot in začne izdelovati glinene angele? Na to vprašanje zna odgovoriti Bojana Darovec, ki se je po številnih poteh po svetu nenadoma znašla v precepu, kako naprej. Pustila je službo v turistični agenciji, se posvetila razvoju svoje ustvarjalnosti in verjela, da lahko s tem tudi preživi. Izdelovanju glinenih angelov so se pridružile tudi druge stvari, kot so učenje o zdravilnih zeliščih, kolekcija domačih zdravilnih krem in še kaj. Na najin pogovor pa je prišla naravnost iz Pariza, kjer se je izobraževala na posebnem področju, imenovanem 'ponovna povezava'. Kaj to pomeni, pa tudi o tem, kako svoje poti – tako navzven kot navznoter – plete nemirni duh Bojane Darovec v tokratni oddaji razkošje v glavi.
ali na
http://ava.rtvslo.si/predvajaj/bojana-darovec-ziveti-od-angelov/ava2.171787178/

KO ČAROVNIJA BESEDA POSTANE - SAM SEBASTIAN
Njegov vsak dan predstavlja čaranje. Njegov poklic je čarodej. Sam sebi najraje pravi, da je iluzionist. Zna brati človekove misli, z močjo misli ukrivljati vilice in sežigati karte, izumlja čarovniške trike in z gostovanji doma in v tujini že dve desetletji odpira usta in zapira sapo svojemu občinstvu. Sam Sebastian je tudi oče, mož in razmišljujoč sogovornik, ki mu zdaleč ni vseeno kam pluje ta svet. Svoj košček dobre volje in pozitivnega razmišljanja pristavlja tudi s svojimi duhovitimi nastopi in provokacijami, ki nas vsakič znova spodbudijo k razmišljanju, kaj je res in kaj je le iluzija. Kako je živeti med resničnostjo in iluzijo, kaj je res in kaj ni, kaj pomeni sposobnost branja misli, pa tudi o tem kaj najraje počne, ko ne čara ... z zgovornim in iskrivim Sam Sebastianom na spodnji povezavi.

http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/12067


KDOR DOBRO JE, ZLO NE MISLI ... Z JERNEJO KAMNIKAR
V svojem življenju prepleta strast do kulinaričnih presežkov in svojo izjemno poslovno žilico. Tako tudi ni naključje, da je prav Jerneja Kamnikar oseba, ki stoji za uspešnimi kulinaričnimi doživetji ob obiskih najvišjih državnikov, kraljev, kraljic, filmskih igralcev in še koga. Eden največjih, tudi njenih osebnih uspehov, je bilo zadovoljstvo in potrditev angleškega dvora, ki ga je s svojimi sodelavci požela ob obisku angleške kraljice pet let nazaj. Kot predavateljica svoje znanje o turizmu in gostinstvu že leta prenaša na mlajše rodove, piše kolumne, raziskuje in uveljavlja eko pogostitve in predvsem pozna tisoč in eno zgodbo, ki se zgodi za vrati velikih dogodkov. Kakšni so spomini na njeno osebno srečanje s kraljevskimi gosti, kaj to pomeni za njen vsakdan ... na spodnji povezavi.

http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/13066

Ni komentarjev:

Objavite komentar